MOPED
 
Mopeder är uppdelade i två olika klasser, Klass 1 (Am) samt Klass 2.
Vi på Nova trafikskola utbildar endast på moped Klass 1 (behörighet Am).

Anledningen till varför vi väljer bort moped Klass 2, beror på att det endast är en teoretisk utbildning, det vill säga efter avklarad utbildning vet vi inte om mopedisten har tillräckliga kunskaper för att framföra mopeden på ett säkert sätt.

Moped klass 1, har till skillnad på klass 2 både teoretiska och praktiska krav, vilket gör att vi kan säkerställa att mopedisten har tillräckliga kunskaper för att klara sig i trafiken.


Klass 1 - Am
 
För att få framföra moped klass 1 krävs att du har genomgått en utbildning som följer kursplan Am samt blir godkänd på kunskapsprovet på trafikverket.


När får man börja?
 

För att få genomgå den teoretiska delen för Am-körkort finns det inget ålderskrav, utan vem som helst kan gå den teoretiska utbildningen.

För att få övningsköra med moped klass 1, så krävs det att du är minst 14 år och 9 månader, samt inneha ett körkortstillstånd.

Vi rekommenderar att du går teorikursen när du även får möjligheten att övningsköra det vill säga som tidigast vid
14 år och 9 månader.

När får jag skriva upp?
 

Från samma dag som du fyller 15 år, har ett körkortstillstånd samt har genomgått hela utbildning, får du boka in och genomföra kunskapsprovet på trafikverket och med ett godkänt resultat på kunskapsprovet får du ditt körkort med behörighet Am.

Mopedutbildning hos Nova trafikskola
 

Teori - 3 timmar á 3 lektioner, samtliga tre lektioner är obligatoriska elller 2,5 timmar á 8 lektioner.

Körning - 4 timmar sammanlagt.


Hur lång tid tar det från att jag börjar tills jag får skriva upp?
 
Vårt mål är att ge dig möjlighet att bli klar med utbildningen, från det att du börjar tills det att du kan skriva upp på ca 2 veckor. Förutsatt att du efter två veckor är 15 år fyllda.

 

  PRIS                                          
 
  4 750 kr - per deltagare
    Inklusive teorimaterial
    8-9 timmar lärarledd teori
    4 timmar körning

   
All utbildning sker i Nybro